20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 nagy fej kemény
saláta, 6 tojás, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál borecet, 3 evőkanál
kimagozott olívabogyó, 1 teáskanál mustár, 2 nagy csokor snidling, 2 gerezd
fokhagyma, só és törött fekete bors, ízlés szerint, 3 dl kefir, 5 dkg reszelt
juhsajt, 25 dkg kemény, apró szemű paradicsom
A tojásokat keményre főzzük és
meghámozzuk, majd nyolcadokba vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, megszárítjuk
és felnégyeljük. Az olívaolajat simára keverjük a borecettel, ízesítjük a
sóval, a törött borssal, a szétzúzott fokhagymával, a finomra metélt
snidlinggel, majd elkeverjük a kefirrel. Hozzáadjuk a reszelt juhsajtot, a
finomra vagdalt olívabogyót, a felszeletelt paradicsomot és a tojásgerezdeket.
Jól összekeverjük, és 2 órára jégbe hűtjük. Tálalás előtt összekeverjük a
megmosott, megszárított és laskára tépett salátalevelekkel. Sötétre pirított
kenyérszeletekkel kínáljuk.