15 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 2 doboz
kagylókonzerv, 25 dkg kemény, apró paradicsom, 2 fej saláta, 2 dl tejföl, 1 dl
fűszerezett paradicsomlé (vagy paradicsom ivólé), 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor
zöldhagyma szárával együtt, só és cukor, ízlés szerint. 1 mokkáskanál őrölt
fekete bors.
A tejfölbe belekeverem a
paradicsomlevet, az egyik doboz kagyló leszűrt levét, kevés sót, csipetnyi
cukrot, az őrölt fekete borsot és a megtisztított, zúzott fokhagymát. A
zöldhagymát tisztítás után felkarikázom, és gyengén megsózom, a megmosott
paradicsomot pedig felnégyelem. Salátástálba öntöm a kagylót, a paradicsomot, a
zöldhagymát, rácsorgatom a paradicsomos mártást, átforgatom, és a
hűtőszekrényben 1-2 óráig hűtöm. A fejes salátát leveleire szedem, megmosom,
leszárítom, és csíkokra vágva teszem ugyancsak a hűtőszekrénybe. Közvetlenül
tálalás előtt a salátát beleforgatom a paradicsomos kagylóba és azonnal
kínálom.