2013. június 30., vasárnap

Paradicsomos kagylósaláta




15 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 25 dkg kemény, apró paradicsom, 2 fej saláta, 2 dl tejföl, 1 dl fűszerezett paradicsomlé (vagy paradicsom ivólé), 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, só és cukor, ízlés szerint. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors.
A tejfölbe belekeverem a paradicsomlevet, az egyik doboz kagyló leszűrt levét, kevés sót, csipetnyi cukrot, az őrölt fekete borsot és a megtisztított, zúzott fokhagymát. A zöldhagymát tisztítás után felkarikázom, és gyengén megsózom, a megmosott paradicsomot pedig felnégyelem. Salátástálba öntöm a kagylót, a paradicsomot, a zöldhagymát, rácsorgatom a paradicsomos mártást, átforgatom, és a hűtőszekrényben 1-2 óráig hűtöm. A fejes salátát leveleire szedem, megmosom, leszárítom, és csíkokra vágva teszem ugyancsak a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt a salátát beleforgatom a paradicsomos kagylóba és azonnal kínálom.