2013. június 14., péntek

Zelleres burgonyasaláta – másképpen




Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt burgonya, 2 kisebb, félig főtt zellergumó (40 dkg), 2 dl tejföl, 2 dl kefir, 1 púpozott teáskanál mustár, 1 kis fej vöröshagyma, fél citrom leve, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint só és 1 mokkáskanál törött fehér bors.
A meghámozott burgonyát kis kockákra vágva salátástálba teszem. A megtisztított zellert a kis darabokra vágott tisztított vöröshagymával, a mustárral, a sóval, a borssal, a citrom levével és az olajjal turmixgép poharában összezúzom, majd krémmé keverem. Ezután kevés cukorral ízesítem, végül a tejföllel és a kefirrel is összekeverem. Ezt a mártást ráöntöm a salátástálba rakott burgonyára. Jó átforgatom, és letakarva a hűtőszekrényben alaposan lehűtöm.
Elkészítési ideje: kb. 45 perc.