Hozzávalók 4 személyre: 1 zacskó
mirelit morzsolt kukoricaszem (kb. 40 dkg), 15 dkg göcseji sajt, 2 dl majonéz,
2 dl kefir, 2 nagy savanykás alma, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 mk.
törött fehér bors, ízlés szerint só
Elkészítés: A saláta mártásához a
majonézt simára keverjük a kefirrel, a citromlével, a zúzott fokhagymával, és
sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a megmosott, letörülgetett és
kicsumázott, valamint apró kockákra vágott almát és az ugyancsak kicsi kockákra
aprított sajtot. Félretesszük. A még fagyos kukoricát 1 dl sós, forrásban lévő
vízbe öntjük, majd az újraforrástól számított 5 percig főzzük. Ezután
leszűrjük, és ha már nem nagyon forró, belekeverjük a salátába. Ha egészen
kihűlt, befedjük, és fél napra betesszük a hűtőszekrénybe, hogy az ízei jól
összeérjenek. Önálló, finom vacsora, vagy hideg hús mellé különleges köret
ünnepi alkalommal.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.