2013. június 30., vasárnap

Sajtos kukoricasaláta




Hozzávalók 4 személyre: 1 zacskó mirelit morzsolt kukoricaszem (kb. 40 dkg), 15 dkg göcseji sajt, 2 dl majonéz, 2 dl kefir, 2 nagy savanykás alma, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 mk. törött fehér bors, ízlés szerint só
Elkészítés: A saláta mártásához a majonézt simára keverjük a kefirrel, a citromlével, a zúzott fokhagymával, és sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a megmosott, letörülgetett és kicsumázott, valamint apró kockákra vágott almát és az ugyancsak kicsi kockákra aprított sajtot. Félretesszük. A még fagyos kukoricát 1 dl sós, forrásban lévő vízbe öntjük, majd az újraforrástól számított 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és ha már nem nagyon forró, belekeverjük a salátába. Ha egészen kihűlt, befedjük, és fél napra betesszük a hűtőszekrénybe, hogy az ízei jól összeérjenek. Önálló, finom vacsora, vagy hideg hús mellé különleges köret ünnepi alkalommal.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.