20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: Félliteres üveg
ecetes céklasaláta, 25 dkg tehéntúró, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 4 gerezd
fokhagyma, 1 evőkanál frissen reszelt torma, 1 nagy fej vöröshagyma, só, cukor,
ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
Az ecetes céklát levétől lecsöpögtetem
és lereszelem, vagy finomra vagdalom. A majonézt, a tejfölt, a villával áttört
tehéntúrót simára keverem, hozzáadom a megtisztított, nagyon apróra vágott
(vagy fokhagymaprésen keresztülnyomott) és megsózott vöröshagymát, a zúzott
fokhagymát és a tormát. Az őrölt fekete borssal, a sóval, a cukorral ízesítem,
majd belekeverem a reszelt céklát. 1-2 evőkanál céklalével erősítem a céklaízt,
és jól lefedve néhány órán keresztül hűtöm. Tálalás előtt ismét megkeverem és
barna kenyérrel kínálom.