2013. június 14., péntek

Szalámi-saláta




20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 10-10 dkg téliszalámi, paprikás szalámi, csípős csabai szalámi egy darabban, 4 húsos paradicsompaprika, 1 csöves csípős paprika, 1 csokor zöldhagyma, 2 csokor piros retek, 2-2 evőkanál borecet és olaj, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só és cukor, 1 evőkanál paradicsomlé A szalámi bőrét lehúzzuk, a paradicsompaprikát megmossuk, ereit és csumáját kivágjuk, majd mindkettőt vékony metéltre vágjuk. A piros retket megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre, a zöldhagymát pedig tisztítás után karikára vágjuk. A csípős paprikát hajszálvékonyra szeleteljük. Az olajat elkeverjük a borecettel, a sóval, a cukorral, a mustárral, a paradicsomlével, a törött borssal, majd minden alapanyagot összekeverünk. Legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük, de elkészíthetjük már előző nap is. Tálalás előtt még egyszer átforgatjuk. Ital mellé kínáljuk friss péksüteménnyel.