20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 10-10 dkg
téliszalámi, paprikás szalámi, csípős csabai szalámi egy darabban, 4 húsos
paradicsompaprika, 1 csöves csípős paprika, 1 csokor zöldhagyma, 2 csokor piros
retek, 2-2 evőkanál borecet és olaj, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött
fekete bors, kevés só és cukor, 1 evőkanál paradicsomlé A szalámi bőrét
lehúzzuk, a paradicsompaprikát megmossuk, ereit és csumáját kivágjuk, majd
mindkettőt vékony metéltre vágjuk. A piros retket megtisztítjuk, megmossuk, és
szeletekre, a zöldhagymát pedig tisztítás után karikára vágjuk. A csípős
paprikát hajszálvékonyra szeleteljük. Az olajat elkeverjük a borecettel, a
sóval, a cukorral, a mustárral, a paradicsomlével, a törött borssal, majd
minden alapanyagot összekeverünk. Legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük, de
elkészíthetjük már előző nap is. Tálalás előtt még egyszer átforgatjuk. Ital
mellé kínáljuk friss péksüteménnyel.