Hozzávalók 4 személyre: 4 db
kovászos uborka, 1 nagy nyers salátauborka, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg
paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 10 dkg tejszínes krémsajt, 4 ek. olaj, 2 dl
kefir, 1 csokor kapor, csipetnyi cukor, kevés só, 1 mk. törött fekete bors, 1/2
dl kovászosuborka-lé
Elkészítés: Mély salátástálat
készítünk elő. Az öntethez a krémsajtot simára keverjük a kefirrel, hozzáöntjük
az uborkalevet, az olajat, a borsot, a finomra vágott kaprot, a cukrot és kevés
sót. Az egészet alaposan összekeverjük, és befedve betesszük a hűtőszekrénybe.
Az almareszelő durva fokán lereszeljük a megmosott és kicsumázott zöldpaprikát,
valamint a megmosott nyers és kovászos uborkát. A megtisztított és vékony
karikákra vágott hagymát megsózzuk, és a megmosott paradicsomot vékony
gerezdekre aprítjuk. Az egészet beleforgatjuk a mártásba, és lefedve érleljük a
hűtőszekrényben. Tálalás előtt ismét átkeverjük.
Elkészítési ideje: kb. 45 perc.