Sajtsaláta 1.
20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 10-10 dkg füstölt
sajt, reszelt márványsajt, ementáli sajt, juhsajt, 10 szem olajbogyó, 1 fiola
kapribogyó, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 1 fej saláta, 3 dl tejföl, 5
dkg finomra darált dió, 5 dkg durvára tört dió, só, törött fehér bors és
mustár, ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma, 2 alma
A zöldhagymát megtisztítjuk,
karikákra vágjuk, majd megsózzuk. A sajtokat kis kockákra szeleteljük. A
salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és kézzel apróra tépjük;
fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk. A tejfölt, a kapribogyó leszűrt levét, a
mustárt, a sót, a törött fehér borsot, a szétzúzott fokhagymát és a darált diót
összekeverjük, hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a
sajtkockákat, a félbevágott kapribogyót, a finomra vagdalt, kimagozott
olajbogyót és a zöldhagymát. Alaposan összeforgatjuk, és másfél óráig hűtjük.
Fogyasztás előtt összekeverjük a salátával, tetejét megszórjuk a durvára tört
dióval és a reszelt márványsajttal.
Sajtsaláta 2.
3 fajta sajtot (20-20-30 dkg,
ebből az egyik füstölt legyen) és egy kis fej hagymát lereszelünk. Hozzáadunk
egy tubus majonézt, és egy kevés tejfölt, amíg összeáll. Pár órára hűtőbe
tenni.