Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt
burgonya, 10 dkg szezámmag, 20 dkg marinált paradicsompaprika, 1 dl ecetes
paprika-lé, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1
teáskanálnyi méz, ízlés szerint só, 1 evőkanál mustár (aki szereti, csípőset is
tehet bele), 1 mokkáskanál törött fekete bors.
A paprika-lébe belekeverem az
olajat, a mustárt, a megtisztított és zúzott fokhagymát, a megmosott, finomra
vágott petrezselyem zöldet, a mézet, a törött borsot és a sót. A meghámozott
burgonyát a marinált paradicsompaprikával együtt kis kockákra vágom, majd
ráöntöm a mártást. A szezámmagot teflonozott serpenyőbe vagy palacsintasütőbe
szórom és kis lángon, folytonos keverés közben világos zsemleszínűre pirítom.
Egyetlen pillanatra sem szabad magára hagyni, mert nagyon gyorsan pirul!
Ráöntöm a salátára, és jól átkeverve hagyom kihűlni, majd lefedve teszem a
hűtőszekrénybe.
Elkészítési
ideje: kb. 60 perc