30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 4 nagy savanyú alma,
2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 csokor kapor, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 3
evőkanál száraz fehérbor, 1 evőkanál citromlé, só és csipetnyi cukor, 1
mokkáskanál őrölt fehér bors
A majonézbe belekeverem a
tejfölt, a bort, a citromlevet, a sót, az őrölt fehér borsot és a megmosott,
leszárított, apróra vágott kaprot. Kevés cukorral ízesítem. Almareszelőn
lereszelem az ecetes uborkát és a megmosott, kicsumázott héjas almát, majd az
uborkával együtt beleforgatom a mártásba. Jól átkeverem, és lefedve teszem a
hűtőszekrénybe. 1-2 órai érlelés után sajtszeletekkel és pirított, enyhén
édeskés kaláccsal vagy péksüteménnyel kínálom.