30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 nagy kígyóuborka, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 2
nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg reszelt rokfort sajt, 2 dl
tejföl, 1 dl majonéz, 3 evőkanál marinált paradicsompaprika, 1 fiola
kapribogyó, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor
A vöröshagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk és
megsózzuk (nem besózzuk, csak megsózzuk!). A paradicsompaprikát apró kockákra
vágjuk, a megmosott uborkát héjastul lereszeljük az ecetes uborkával együtt. A
levétől leszűrt kapribogyót apróra vágjuk. A majonézt összekeverjük a
tejföllel, a kapribogyó levével, az összezúzott fokhagymával, a törött fekete
borssal, kevés cukorral. A reszelt rokfortot és a többi összetevőt
beleforgatjuk a mártásba, majd szorosan lefedve hűtőszekrényben érleljük
legalább 3 órán keresztül. Pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.