2013. június 30., vasárnap

Sajtos-olívás saláta




Hozzávalók: 5 nagyobb paradicsom, 1 uborka (30 dkg), 1 nagy fej hagyma, 2 húsos zöldpaprika, 1 csomó petrezselyem, 20 dkg feta sajt, 10-12 olívabogyó, 4-5 kanál olívaolaj, ecet, só.
Ez csak egy variáció a számtalan görög saláta közül, amelyhez a paradicsomot cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra vagy kockákra, az uborkát kockákra, a hagymát karikákra vágjuk, és összekeverve tálba tesszük. A tetejét kirakjuk a felkockázott feta sajttal és a félbevágott, kimagozott olívabogyóval. Az olajból, ecetből kevés vízzel és cseppnyi sóval öntetet készítünk, és a salátára öntjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.