50 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: félliteres üveg
marinált paradicsompaprika-saláta, 1 fiola kapribogyó, 1 kis doboz olajos
szardínia, 15 dkg rizs, 4 kemény, kicsi paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só,
őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 dkg vaj
Először megfőzöm a rizst.
Többször váltott vízben megmosom, lecsöpögtetem, majd forró vajon üvegesre
futtatom. Térfogatához képest felöntöm másfélszeres mennyiségű vízzel,
hozzáöntök 0,5 dl olajos paprikalevet, megsózom, megborsozom, és kis lángon,
fedő alatt addig párolom, amíg az összes levét el nem fövi. Közben a levétől
leszűrt paprikasalátát vékony csíkokra vágom, az ugyancsak leszűrt olajos halat
pedig villával összetöröm. A leszűrt olajba belekeverem a megtisztított,
szétzúzott fokhagymát, a kapribogyó levét, az apróra vágott kapribogyót, majd
hozzáadom a szardíniát, a már langyosra hűlt rizst, a marinált
paradicsompaprikát, végül a megmosott, negyedekbe vágott paradicsommal együtt
jól átforgatom. lefedve érlelem a hűtőszekrényben néhány órán át.