Elkészítési idő kb. 35 perc
Hozzávalók 10 személvre: 50 dkg
paprikás szalámi vagy ízlés szerint lángolt kolbász, 40 dkg pillangó alakú
tészta (olaszul farfallini; vagy más száraztészta), 45 dkg mirelit zöldborsó, 8
csemegeuborka, 2 kis doboz ananászkonzerv, 4 tojássárgája, 30 dkg gouda vagy
ementáli sajt, 1 fej fodros szélű vagy más saláta, 4 teáskanál mustár, 2,5 dl
olaj, só, bors Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon, forrásban
lévő, sós vízben kb. 15 percig "al dente", vagyis csak olyan puhára
főzzük, hogy harapni lehessen. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsöpögtetjük. A
mirelit zöldborsót forrásban lévő, sós vízben kb. 2 percig főzzük, majd
lecsöpögtetjük. A szalámi vagy a kolbász héját lehúzzuk, majd vékonyan
felszeleteljük. A lecsöpögtetett csemegeuborkát, vékonyan felkarikázzuk. Az
ananászt lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. Ha szükséges, kisebb darabokra
vágjuk. A tojássárgáját és a mustárt habosra verjük, s cseppenként
hozzákeverjük az olajat. Sóval, borssal, ananász- és uborkalével ízesítjük,
végül belereszeljük a sajtot. A salátát megtisztítjuk, megmossuk és
lecsöpögtetjük, majd leveleit nagyobb darabokra tépkedjük. A kihűlt tésztát, a
lecsöpögtetett zöldborsót, a feldarabolt szalámit vagy kolbászt és az ananászt
tálba halmozzuk, majd leöntjük az ízesített majonézzel és összevegyítjük.
Lefedve, hűvös helyen legalább 30 percig érleljük. Tálalás elölt még egyszer
megfűszerezzük.