Elkészítési idő kb. 1 óra
Hozzávalók 4 személvre: 1 kg
burgonya, 13 dkg lencse, 1 kis doboz (425 ml) körszeletes ananászbefőtt 1 csomó
zöldhagyma, 4 dl zöldséges erőleves (kockából is készülhet) 3 dl joghurt, 3
evőkanál majonéz 4 evőkanál citromlé só, fehér bors curry
Elkészítés: A burgonyát megmossuk
és forrásban lévő, sós vízben kb. 20 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük és
meghámozzuk. Ha már kihűlt, karikára vágjuk. A lehetőleg előző este
átválogatott és beáztatott lencsét leöblítjük, majd a zöldséges erőlevesben
20-30 perc alatt puhára főzzük. Az ananászt lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk.
Kb. 4 evőkanálnyit összekeverünk 3 evőkanál citromlével, megöntözzük vele a
felkarikázott burgonyát, majd legalább 10 percig állni hagyjuk. Közben a
lencsét lecsöpögtetjük, a zöldhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan
felkarikázzuk. Ízlés szerint forrásban lévő, sós vízben 1-2 percig előfőzzük. A
körszeletes ananászt apró, falatnyi darabokra vágjuk. A majonézt kikeverjük a
joghurttal, a maradék citromlével és 2-3 evőkanál ananászlével. Sóval, fehér
borssal és curryval ízesítjük. A marinált burgonyát, a lecsöpögtetett lencsét,
az ananászdarabokat és a zöldhagymát nagy salátástálban összevegyítjük.
Leöntjük az ízesített majonézmártással, óvatosan összekeverjük, és kínálás
előtt legalább 1 órát érleljük.