2013. június 14., péntek

Sonkás szilvasaláta




30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 25 dkg aszalt szilva, 25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 1 citrom, 1 evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl majonéz, 2 dl kefir vagy joghurt, só, őrölt fehér bors, ízlés szerint, 1 nagy fej vöröshagyma Előző este hideg, citromos-sós vízbe áztatom a megmosott aszalt szilvát. Másnap a megduzzadt, puha szilvát kimagozom, és apróra vágom. A főtt sonkát ugyancsak apróra vágom. A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szeletelem, megborsozom és megsózom. A majonézhez hozzákeverem a kefirt, kevés citromlével, sóval és a zúzott fokhagymával ízesítem, majd ráöntöm a szilvás sonkára, végül hozzáadom a gyengén kicsavart hagymát is. Jól összekeverem, és két órán át, hűtöm a hűtőszekrényben.