30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 25 dkg aszalt szilva,
25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 1 citrom, 1 evőkanál mustár, 2 gerezd
fokhagyma, 2 dl majonéz, 2 dl kefir vagy joghurt, só, őrölt fehér bors, ízlés
szerint, 1 nagy fej vöröshagyma Előző este hideg, citromos-sós vízbe áztatom a
megmosott aszalt szilvát. Másnap a megduzzadt, puha szilvát kimagozom, és
apróra vágom. A főtt sonkát ugyancsak apróra vágom. A megtisztított vöröshagymát
vékony karikákra szeletelem, megborsozom és megsózom. A majonézhez hozzákeverem
a kefirt, kevés citromlével, sóval és a zúzott fokhagymával ízesítem, majd
ráöntöm a szilvás sonkára, végül hozzáadom a gyengén kicsavart hagymát is. Jól
összekeverem, és két órán át, hűtöm a hűtőszekrényben.