2013. június 30., vasárnap

Lucullus saláta




Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt újburgonya, 25 dkg kemény, apró lucullus-paradicsom, 2 dl ketchup, 1 dl nagyon sűrű majonéz, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál currypor, 1 késhegynyi őrölt gyömbér.
A saláta mártásához a ketchupot összekeverem a majonézzel, majd hozzáadom a megtisztított, és zúzott fokhagymát, a törött borsot, a curryport, és a gyömbérport. Jól lehűtöm. Közben a főtt burgonyát meghámozom, és vékony csíkokra vágom, a megmosott és szárazra törölt paradicsomot pedig vékonyka gerezdekre metélem. A mártást ráöntöm a burgonyára és a paradicsomra, óvatosan átkeverem (hogy ne törjön össze a paradicsom), és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.