Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt
újburgonya, 25 dkg kemény, apró lucullus-paradicsom, 2 dl ketchup, 1 dl nagyon
sűrű majonéz, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete
bors, 1 mokkáskanál currypor, 1 késhegynyi őrölt gyömbér.
A saláta mártásához a ketchupot
összekeverem a majonézzel, majd hozzáadom a megtisztított, és zúzott
fokhagymát, a törött borsot, a curryport, és a gyömbérport. Jól lehűtöm. Közben
a főtt burgonyát meghámozom, és vékony csíkokra vágom, a megmosott és szárazra
törölt paradicsomot pedig vékonyka gerezdekre metélem. A mártást ráöntöm a
burgonyára és a paradicsomra, óvatosan átkeverem (hogy ne törjön össze a
paradicsom), és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.