2013. június 14., péntek

Túrós paradicsomsaláta




Hozzávalók: 75 dkg lukullusz paradicsom, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 2 dl kefir, 3 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, ízlés szerint só és cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
A kefirt összekeverjük az olajjal, a zúzott fokhagymával, a citromlével, a sóval, a törött borssal, és kevés cukorral ízesítve hűtőszekrénybe tesszük. A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk, és vékony gerezdekre vágjuk. Egy nagyobb salátástálba rakjuk, kissé megsózzuk és rámorzsoljuk a túrót. Rálocsoljuk a kefires öntetet, ez után óvatosan - hogy a paradicsom ne törjön össze -, villával átforgatjuk. A salátástálat befedjük, hogy a fokhagyma erős illata nehogy "beterítse" a hűtőszekrényt, majd egy órára behűtjük. Akár fogyókúrás vacsorának is megfelel egy-egy szeletke pirított barna kenyérrel. Elkészítési ideje: kb. 30 perc.